Järjestämme ohjelmallisia retkiä Raahen saaristoon ja lähialuille. Retket räätälöidään asiakkaiden toiveiden mukaisiksi. Viemme sinut ja seurueesi viettämään vauhdikasta päivää merellä ja kauniissa Raahen saaristossa.

Alta löydät avovesikauden ja talvikauden retket.

 

ruokailua saaristossa
verkkokalastusta
kalastusta
hylkeenpyyntiä

 

Retket avovesikaudella

 

Päivä merellä ja saaristossa

Sisältää saaristoajelun, jonka aikana vieraillaan vähintään 2 saaressa, tutustuen saarien luontoon ja historiaan. Veneretken reitti kulkee läpi saariston, jolloin saadaan läpileikkaus eri saarien luonteesta ja pääset näkemään Raahen aivan eri perspektiivistä kuin yleensä. Retken hintaan sisältyy ruokailut matkan aikana Retken kesto n. 6 - 8 tuntia paketin sisällöstä riippuen.

 

Verkkoja kokemaan

Mille kuulostaisi päästä kokemaan siikaverkkoja ammattilaisen matkassa ja saada osa saaliista vielä kotiin viemiseksi? Retken aikana koetaan ammattikalastajan pyydykset ja opit saaliin käsittelyä ja pyyntimenetelmiä. Saaliskalat vaihtelevat aina sesongin mukaan, jonka luontoäiti määrittää. Tyypillisimmät saaliskalat: Siika, meriahven ja taimen. Ja jos on sitä kuuluisaa tuuria veneessä matkassa, niin vaelluksella oleva merilohi juhannuksen jälkeen. Retken kesto: matkat ja pyydysten kokeminen n. 2-4 h ja saaliin käsittely n. 1 h. Hinta retkelle henkilömäärästä ja kestosta riippuen 300 - 550 euroa.

 

Ei kala miestä hae, jos ei mies hae kalaa..

 

Opastettu omatoimikalastus

Viemme sinut ja seurueesi johonkin saariston kalaisista saarista yhteysveneellä ja saat ammattikalastajan käsin pauloitetut, pyytävät siika-/taimenverkot käyttöösi ( 240 metriä). Jätämme käyttöösi merikelpoisen soutu-/moottoriveneen varusteineen. Sisältäen kalastukseen tarvittavan välineistön. Majoittuminen tapahtuu jossain saariston kalakämpistä, jossa päivän tapahtumia ja saaliita voitte käydä retkiseurueen kanssa uudelleen lävitse elävän tulen loimussa ja myrskylyhdyn valossa.

Samalla kun tuore merisiika valmistuu halstarilla.. Raahen kalastajainseuran verkko-/viehelupa sis. hintaan ja samoin opastus verkkokalastukseen ja vinkit ei vain parhaista pyynti- vaan myös saantipaikoista!

Retken kesto: 1-7 vrk (sinä päätät). Hinta: 1-4 henkilöä, 240 - 620 euroa.

 

Päivä hylkeessä (keväällä jäiden aikaan. Kausi alkaa 16.04.)

Hylkeenpyyntiä tai -kuvausta kevätjäiden aikaan. Ikimuistoinen kokemus keväisellä perämerellä. On niitä kerran elämässä kokemuksia! Liikkeelle lähtö täysin jäätilanteen mukaan. Mukana hyvät tarjoilut ja lämmin veneenhytti, jossa niistä nauttia. Tähystämistä, hienoja jahtitilanteita. Haetaan ja etsitään.. Jossain niitä aina yleensä on.. Retken kesto: n. 6 h, ryhmän minimi koko: 4 henkilöä. Hinta: 240 euroa/hlö (sis. veneen, ruokailut, oppaanpalvelut, kaiken). Myös lyhempi iltareissu mahdollinen, kysy tarjous!

 

 

Retket talvikaudella ja merellinen koulutuspäivä Taskussa tai Iso-Kraaselissa.

 

Hyljesafari

Jos vietät iltapäivän kanssamme kevätjäillä röyssyjen seassa hylkeitä tähystäen, ja kulkien, niin takaamme, että olet seuraavana vuonna ensimmäisenä ilmottautumassa safarillemme! Matkaan sisältyy ruokailut koko safarin ajaksi. Safarin kesto: n. 12 - 14 tuntia. Henkilömäärä 3 - 6 henkilöä. Hinta 390 eur/hlö. Isommat ryhmät erillisen tarjouksen mukaan.

Talvella järjestämme henkilörekikuljetuksia Raahen saaristossa jäätilanteen mukaan. Retkille on mahdollista varata myös ruokailut. Tarjoilussa suosimme paikallisia tuoreita raaka-aineita, pääasiassa kalaa. Loimutettuna, savustettuna, halstrattuna, paistettuna jne.

 

Pilkkirieha

Pilkille porukalla. Tarkoitettu 2 - 12 henkilön ryhmille. Sisältää henk. kohtaisen kelkka + rekikuljetuksen saaristossa ja oppaan palvelut. Pääset moottorikelkkakuljetuksena pyyntipaikoille. Tyypillisimmät saaliskalat: Siika ja ahven. Kun seurueesi narraa jäällä kaloja, käy oppaamme sillä välin laittamassa kalakämpän lämpiämään ja esim. loimulohen ja nokipannukahvin valmistumaan. Lounastauon jälkeen on kiva vielä ottaa pieni kalastustuokio, jonka jälkeen rekikuljetus rantaan. Retken kesto n. 4-6 h (päivän pituuden mukaan) Hinta: 1-6 hlö 280 -380 euroa. 6 - 12 hlöä 460 - 520 euroa.

 

Tunnelmallinen illanvietto tai merellinen koulutuspäivä Taskun tai Iso-Kraaselin saaressa

Taskun grillikodassa on hienot tilat ja puitteet illan viettoon n. 30 henkilön ryhmälle. Järjestämme vene tai kelkka + henkilörekikuljetuksen läpi kauniin ja  Raahen saariston. Perillä seuruetta odottaa lämmin grillitupa tarjoiluineen. Taskun saari tarjoaa unohtumattoman elämyksen saaristoluonnossa. Illanmenu sopimuksen mukaan. Retken hinta erillisen tarjouksen mukaan.